Kounoupidiana

Kounoupidiana is een klein stadje in de regio Akrotiri in Chania. Het ligt ten noordoosten van de stad Chania en heeft ongeveer 1.500 inwoners. Het ligt op korte afstand van de luchthaven en van de stad Chania.

In de breedste regio van Kounoupidiana bevinden zich ook de faciliteiten van de Kretenzische Polytechnische Universiteit. Dit is de voor de hand liggende reden waarom zoveel studenten in de de stad wonen.

Kounoupidiana is gebouwd ten zuiden van het schiereiland Akrotiri, dicht bij alle stranden van het gebied, van de baai van Kalathas tot de stranden van Marathi en het strand Stavros, dat verder naar het noorden ligt. Dit maakt Kounoupidiana een ideale uitvalsbasis om alle natuurlijke schoonheden en stranden in de omgeving te verkennen.

De kleine stad heeft de volledige infrastructuur nodig om de lokale bevolking en bezoekers te bedienen, evenals vakantieaccommodaties voor degenen die Kounoupidiana tot hun vakantiebasis in Chania willen maken. Er wordt aangenomen dat alle nederzettingen in de regio rond Kounoupidiana speciale interesse hebben in residentiële en architectonische termen, omdat ze monumentale gebouwen hebben en ook veel moderne.

Vanuit Kounoupidiana kunt u het Gouvernetos-klooster en de grot genaamd 'Arkoudospilios' bezoeken.