Stavros

Stavros ligt direct aan de punt van het schiereiland Akrotiri in een prachtige baai op een afstand van 14 km van Chania en staat bekend om zijn prachtige zandstranden en de heldere, blauwe zee.

Stavros was gebruikt als locatie voor de film Zorba de Griek omdat het het archetypische slaperige vissersdorp vertegenwoordigde.

Het is niet echt een dorp, maar meer een conglomeraat van huizen die de afgelopen drie decennia zijn gebouwd en meer recentelijk een groot aantal kleine hotels en appartementen.

Tegenwoordig is het strand van Stavros ontwikkeld van een klein vissersdorpje tot een toeristisch resort. Het belangrijkste strand ligt ten oosten van het dorp, aan de voet van de berg en naast de pittoreske haven van het dorp Stavros. Het strand is omgeven door een cirkelvormige baai en direct ernaast vind je een georganiseerd en bekroond "Blauwe Vlag" strand waar je kunt genieten van het witte zand en het turquoise ondiepe water.

Het strand is goed georganiseerd en alle mogelijke diensten zijn aanwezig. Op het strand is er een kantine, terwijl aan de overkant van de straat en in andere delen van het dorp tavernes te vinden zijn.

Het tweede strand van Stavros ligt ten noorden en ten westen van het dorp, op slechts 200 meter van het centrale strand.

Het Stavros-gebied ligt op 25 minuten van de internationale luchthaven van Chania en op 35 minuten van de haven van Souda. Er is een frequente bus (zes keer per dag) naar Stavros vanuit het centrum van Chania, maar het is een goed idee om uw eigen auto te hebben als u zich gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen.